Kanaat Lokantası ve izmirköfte

Kanaat’in Üsküdar’da olması iyi değil. Çünkü Kanaat varsa başka bir yerde yemek yemeği düşünmüyorsunuz bile. Oysa Çarşıiçi’inde Özbolu var İmren var kavurma pilav, ciğer var. Yani değişik tatlar yeni mekanlar deneyebilirsiniz. 

Ancak gelin görün ki, Üsküdar’da acıktınız mı aklınıza ilk Kanaat geliyor, içindeki birbirinden lezzetli zeytinyağlılar, tatlılar hele de dondurması ve irmik helvası geliyor; hele de mevsimin ilk günleri ise turfanda sebzelerle yapılmış yemekler geliyor. 

Bu kez izmirköfte ve kuzukapama denedik. 






Hep söyleriz yemek yiyeceksiniz erken yiyin diye. Daha tencere tezgaha değer değmez siz başında olmalısınız ki yemeğin tadı da suyu da kaçmamış olsun. Öğlen yemeği için en ideal zaman öğlen olmadan 11, bilemediniz 11.30’dur.

Bizimkisi biraz geç vakitti saat çoktan 14’e yaklaşmıştı. Onun için herhal, izmirköftenin suyu kaçmış, kurumuştu ama kuzu iyiydi. Tezgaha ilk konulmuş halini düşünemiyoruz bile.

Bu arada bu kadar “iddialı” lokantalar, bizce o gün için “talih”i yaver gitmemiş yemekleri fazla bekletmeden tezgahtan çekmeliler ya da fiyatını indirmeliler. 

Yoksa İzmir’in yangın yerine dönmüş köfteler için eşek yükü kadar para müsaadenizle fazla...

Gelelim tatlılara; “Kanaat’in tatlıları da iyidir” demiştik. Biz boş bulunup dondurmalı irmik helvası söyledik. 


Güzeldi güzel de iki güzelin yan yana olması seçicilikte zorladı bizi. 

Sağlıkla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder