'Azra Akın her gün pide yiyor'muş

Beyoğlu sokak lezzetleri için bir cennet. Ne isterseniz var. Köfte, tantuni, kokoreç, midye tava, midye dolma, bin bir çeşit meze, balık, lahmacun, dürüm ve daha neler neler. Ancak pide söz konusu olunca çekinmeden söylemek gerekirse en iyilerden bir kaçı İstiklal’in sağına soluna dağılmış durumda.

Dolayısıyla canımız pide çekince yolumuz da düşünce ya Şişmek Pide’ye ya da Nizam’a gideriz.

Bu kez daha önceleri kuru fasulyesini pilavını bildiğimiz Sisore Pera’yı deneyelim istedik. Bir akşam saati kapısından adım attık ki neredeyse bütün masalarda çeşit çeşit pideler var kimse de başka bir şey yemiyor. Oysa Sisore’de tencere yemekleri de var türlü çeşit.

Pidelere gelince seçenek çok; kavurmalı, kıymalı, kaşarlı, karışık, kuşbaşılı, sucuklu, pastırmalı, Trabzon peynirli ve de kavurmalı-kaşarlısı var. Fiyatları da 9’la 10 lira arası, bir buçuklar ise 15.

Biz kuşbaşılı söyledik ki bizce en zor pide odur. Çünkü kuşbaşısı iyi etten olacak ve et ne kuruyacak ne de çiğ kalacak.

Söyledik bir kuşbaşılı, bir buçuğuna ise cesaret edemedik. Zaten biri bile insana çok geliyor. Bir buçuk ise çatlatır insanı.

Pidenin pişmesi en az on en fazla on beş dakikayı buluyor. ‘Pidemizi beklerken en iyisi yan masalara göz gezdirmek, kulak misafiri olmak’ dedik etrafımızla ilgilenmeye başladık.

Nitekim hemen komşu masamızda eskilerin ünlü bir müzisyen çiftinin kızları oturuyordu (kendisi bu gerçeği garsona söyledi de öğrendik) kıymalı pide söyledi.


Biraz sonra bizim kuşbaşılı pide ayran eşliğinde geldi, ardından komşu masanın kıymalısı boy gösterdi.

Pidelerin soğumasını beklerken hem biz hem komşumuz tereyağı kontrolü yaptı, üstlerine yeteri kadar yağ konulduğuna kanaat getirince de yine komşumuzla aynı davranışı gösterip pideyi ellerimizle yemeğe başladık.

Bu arada unutmayın lahmacun gibi pizza gibi pide de elle yenilmesi gereken hamurlu yiyeceklerdir. Bu konuda sakın taviz vermeyin. Çatal-bıçakla pide yiyenlerden olmayın.

Bu arada biz sessiz sedasız pidemizin tadını çıkarırken, ki iyiydi çok iyiydi pide, yan komşumuz ikide bir Karadenizli ustaya, ‘Usta eline sağlık çok iyi olmuş çok iyi deyip’ durdu.

Usta bir iki bu iltifatlara karşılık verdi ama sonunda dayanamayıp hanım müşterinin yanına kadar geldi, ‘Afiyet olsun! Azra Akın da sürekli geliyor. Neredeyse her gün pide yiyor!’ dedi, ünlü müşterilerinin sadece bizlerle sınırlı olmadığını münasip bir dille anlatmaya çalıştı.

Afiyetle.


Daha Büyük Görüntüle

1 yorum:

  1. With electronic cigarettes, many people are
    content with a few puffs, conserving the remainder regarding later.

    E-cigarettes less complicated less than regular tobacco.

    Based on where you live, any pack of regular smoking can cost which
    range from $5 and $12 a group.

    YanıtlaSil